Spiritualitate Stil de viață

Arhetipuri de bază-partea I

Copilul, Victima, Prostituata și Sabotorul- acestea sunt cele patru arhetipuri de bază care simbolizează marile dificultăți cu care ne confruntăm în viață și alegerile pe care le facem pentru a supraviețui.

Împreună ele reprezintă problemele, temerile și vulnerabilitățile care ne fac să negociem cedarea puterii noastre în lumea fizică. Dar ele pot fi și atuuri importante în strădaniile noastre materiale și spirituale.

Aceste patru arhetipuri sunt precum patru picioare ale unei mese pe care este așezat Contractul nostru Sacru încheiat cu noi înșine, cu ceilalți și cu viața însăși.

Toate aceste energii au un cuvânt de spus cu privire la puterea noastră materială, a modului în care răspundem la autoritate și a felului în care ne facem alegerile.

Energiile arhetipale sunt neutre! Singurii care le oferim conotații pozitive sau negative suntem noi înșine. Însă ele au nevoie totuși de un nume, un simbol, caracteristici și imagini pentru a le putea diferenția. Toate acestea ne pot oferi resurse valoroase la nevoie.

Toate sunt în noi fie că suntem conștienți de ele, fie că nu.

Toate ne transmit mesaje mai subtil sau nu….

Arhetipurile sunt companionii intimi ai intuiției noastre. Ne ajută să fim conștienți de vulnerabilitățile noastre, de punctele forte dar și de teama de a nu fi victimizat. Fiecare arhetip are parte de lumină și parte de umbră.

Pe pozitiv, fiecare această energie ne ajută să ne înțelegem mai bine pe noi înșine și pe ceilalți. Devenim mai conștienți de Sine și de puterea noastră interioară. Sunt ca niște parteneri de drum, acest drum al vieții atât de unic și personal în care este super important să fim 100% responsabili de fiecare gând, alegere, sau nealegere, neasumare sau blocaj.

Pe negativ, aceste energii ne blochează complet. Gândește-te la acele momente când este începutul anului și ai în minte să faci o mulțime de lucruri, dar vezi că se face vara și poate nu ai făcut nici măcar jumate din tot ce ți-ai propus. Pare că rezultatele vin greu, pare că nu mai știm încotro ne îndreptăm și pare că mintea și inima sunt în contradicție.

În aceste momente avem nevoie de meditație și de scris o scrisoare Arhetipului nostru. Recomand acest videoclip pentru o conexiune profundă cu momentul prezent, cu feminitatea noastră și cu intuiția pe care avem tendința să o ascultăm prea rar sau prea puțin, deși ea urlă în noi atunci când ceva nu e în regulă. 🙂

Spațiu pentru scrierea unei scrisori Arhetipului nostru cu care vrem să lucrăm pentru a trece la următorul nivel.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *