Single Blog

Cine ești tu?

      Pe măsură ce cauți, descoperi. Ce simplu pare:)  Așa a arătat procesul meu de până acum, un proces care a început undeva în anul 2012 după foarte multă suferință: în iubire, în partea financiară, în relațiile cu cei din jur, ca să nu mai vorbim de familie.

În momentul în care am decis pentru mine că vreau să-mi fie bine și să mă scot din fiecare situație care îmi provoacă disconfort, asta însemnând să renunț la persoane pe care altădată la adoram, să fiu mai atentă la comportamentul meu, să citesc cărți din zona dezvoltării personale, să fiu mai atentă la felul în care gândesc, și poate, de ce nu, să mă rog mai mult, încet încet lucrurile au început să se miște într-o altă direcție, una ascensională de data asta.

Pe vremea aia, citeam autori motivaționali pentru că rezonam foarte tare cu mesajele pe care le transmiteau ei, pur și simplu parcă povesteau viața mea, însă nu-mi permiteam să plătesc niște ședințe individuale de terapie sau coaching așa că citeam fiecare material gratuit, fiecare PDF sau e-mail care-mi intra în inbox.

În toți acești ani, n-am încetat să caut răspunsuri, să mă caut pe mine în primul rând, n-am încetat să cred că se poate trăi și altfel, mult mai bine, mult mai relaxant, mult mai împăcată cu mine și cu lumea, mult mai detașată și centrată, aliniată și mulțumită.

Și astfel, am găsit persoane mult mai avansate în călătoria asta numită viață, plus autori care, încă din anii ”80 spuneau niște lucruri pe care eu abia acum le descopăr dar care sunt de foarte mare actualitate chiar și în anul 2018. Una dintre autoarea pe care o iubesc și căreia îi citesc cărțile pe nerăsuflate este Lise Bourbeau care a scris ”Cele 5 răni”, ”Cine ești tu?”, ”Ascultă, mănâncă și încetează să te controlezi!” plus multe alte cărți care pur și simplu îți deschid ochii și te fac să vezi viața altfel, mult mai profund și mai intim.


Ești ceea ce vezi

Tot ceea ce vezi încearcă să-ți arate cine ești cu adevărat, ca o oglindă. Această nu este ușor de acceptat. Deși nu e o teorie complicată, e dificil de pus in practică fiindcă orgoliul nostru se simte profund lezat, mai ales dacă ceea ce observăm ne deranjează.

Și chiar atunci când admirăm pe cineva, uneori e greu să acceptăm că suntem o persoană atât de deosebită, ca suntem intr-adevăr imaginea celui pe care-l privim.

Să presupunem că, pentru a fi ajutat să te cunoști, sa evoluezi si sa te cunoști cu adevărat, ai fost înconjurat cu oglinzi.Când te privești în oglinda de la baie, e destul de clar ca persoana la care te uiti ești tu. Indiferent dacă ai o față radioasă sau încruntată, veselă sau tristă, catifelată sau nu, știi foarte bine că este vorba despre tine. Dacă nu-ți place imaginea pe care o vezi, nu te superi pe oglindă, nu-i așa?

Ce vezi în jurul tău?  Cum îi vezi pe oamenii alături de care trăiești? Cum îi vezi pe cei cu care lucrezi? Cum îi vezi pe oamenii alături de care trăiești? Depinde numai de tine să te înconjori cu frumusețe.


Ești ceea ce spui

Fiecare cuvânt pe care îl folosești este, de obicei, ceea ce se petrece în interiorul tău.Dacă vrei să știi cu adevărat cine ești, dacă vrei să îți cunoști în gândurile cele mai ascunse ascultă vorbele pe care le rostești când vorbești cu alții. De fiecare dată când începi o conversație cu cineva ai grijă ca schimbul vostru de idei să fie benefic pentru amândoi. Dacă în urma conversației nu simți că ai progresat cu ceva și că v-ați umplut de energie fiecare cuvânt pronunțat reprezintă o pierdere de energie.

Vorbele au putere extraordinară

Ți s-a întâmplat până acum să te asculți cu adevărat, să devii conștient de cuvintele pe care le folosești? Cuvintele și expresiile de care te servești oglindesc foarte fidel ce se întâmplă în tine. De exemplu, în cursul unei conversații, unele persoane spun: ”Nu, nu, nu asta voiam să spun! Voiam să spun, de fapt că… !”și continuă folosind un cuvânt cu sens contrar celui rostit inițial. Prea târziu însă, căci primul cuvânt reflecta cu adevărat esența gândului lor. De fiecare dată când începe o frază cu expresia ”aș vrea” sigur nu ești pe cale să vorbești despre dragoste. Ești pe cale să spui ”mi-e frică”. Examinează cu atenție următorul exemplu: ”Mi-ar plăcea să plec într-o călătorie anul viitor”. Această frază înseamnă, de fapt:”Doresc să fac o călătorie, dar mi-e teamă că nu o să pot”. Cauza acestei temeri poate fi lipsa de bani, de timp, sau pur și simplu sentimentul că nu meriți acea călătorie, și după cum știi, de fiecare dată când ți-e teamă de ceva, acel lucru se va manifesta cu siguranță. Atâta vreme cât spui ”Aș vrea să fac o călătorie” pot să fii sigur că respectiva călătorie nu va avea loc niciodată.


Ești ceea ce gândești

Gândurile tale au o importanță enormă în viața ta pentru că devii ceea ce gândești.Devii nu numai ceea ce gândești despre tine si și ce gândești despre ceilalți.

Indiferent dacă o accepți sau nu ceea ce crezi despre alții trece prin filtrele intelectului tău și este exact ceea ce gândești despre tine însuți.

Care sunt cele mai importante persoane pentru tine ? Părinții sau cei care au jucat rolul de părinte atunci când erai copil. Ce crezi cu adevărat despre ei? Sunt sigură că ai nutrit nenumărate gânduri despre ei, gânduri pe care poate nu le-ai exprimat niciodată. Poate ai împărtășit și altora unele dintre ele dar majoritatea au rămas ascunse în tine. Nu le-ai scos la lumină: tot ceea ce ai gândit despre ei s-a format în tine. Creezi prin gândurile tale. Subconștientul tău, acea parte invizibilă din tine, are un singur rol-acela de a continua să repete mecanic ceea ce i-ai dat prin intermediul gândurilor tale. 

Gândul care încheie acest articol este următorul:

”O viață frumoasă și utilă este aceea în care GÂNDIREA și ACȚIUNEA se susțin neîncetat una pe cealaltă.” Socrate

Comments (0)

Post a Comment