Gânduri Stil de viață

De ce este important spațiul?

Fără să vrem, spațiul în care lucrăm, medităm sau locuim ne influențează mai mult decât credem. Un birou plin cu lucruri vechi, fișiere, documente, poze, dosare, ne va încetini creativitatea și ne va duce în blocaj pe termen lung. 

De ce? Pentru că mintea noastră are nevoie de ordineclaritatedirecție dar mai ales o stare bună.👏👏 Iar o stare emoțională bună n-o putem avea în haos și dezordine. Poate că așa ne-am obișnuit și nu ni se mai pare cine știe ce, însă dacă ne dăm voie să ne vedem locuința sau biroul prin ochii unei persoane care intră prima dată în spațiul nostru, vom ști imediat cum se va simți sau cum va percepe locul în care noi ne desfășurăm activitatea.

Spațiul de meditație, de lucru sau de locuit reflectă ordinea sau haosul pe care noi le avem în mintea noastră. 

Energia spațiului este energia noastră.

La nivel inconștient, casa/biroul se impregnează cu amprenta noastră emoțională. Așadar, ce avem de făcut dacă dorim o schimbare sau pur și simplu, mai multă simplitate sau, cum îi zice mai nou, minimalism?

În primul rând, avem nevoie de timp. Timp ca să ne sortăm pozele și videoclipurile vechi din taberele copiilor, din teambuilding-uri sau vacanțele cu cei dragi, screenshot-uri, poze care au ieșit blurate, care s-au salvat de câteva ori în diferite dispozitive, telefon sau laptop, sau care pur și simplu nu ne plac. Poze care nu au nimic de-a face cu noi, poze sau videoclipuri care s-au salvat de pe diferite grupuri din care facem parte și tot felul de emoji-uri, gif-uri sau melodii pe care le-am descărcat doar ca să le avem. Citate și alte minuni, la care oricum nu ne mai uităm și nu ni se mai aplică.  🙄

De multe ori, asta ne poate lua și ani. Să ne punem în agendă chiar să facem asta. Evităm și amânăm cât putem. Recunoaște că și tu faci așa.  😇 eu, da….

Însă ulterior, după ce am eliberat spațiul, din telefon, laptop, șifonier, birou, documente etc, efectiv mă simt muuuult mai bine! Mintea mea se simte mai spațioasă și liberă, gândesc mai clar și am mai multă energie. Mă pot focusa mai bine și mă simt mai odihnită. Simt că pot lăsa noul să intre în viața mea, simt că pot aspira la alte lucruri și experiențe mai semnificative. Simt că pot gândi mai creativ și că, în sens metaforic, o pot lua de la capăt. 👀

Sper ca articolul meu să te inspire să îți pui în agendă ordonarea spațiilor tale, începând de la nivel fizic până la nivel emoțional, mental și spiritual. Da, poate că într-adevăr nu avem timp, însă putem începe cu doar câteva lucruri pe zi. Pentru că, îți mărturisesc, uneori stau și cu orele să șterg din Drive, din email-uri, din toate spațiile de stocare pe care le am :))) și nu este chiar plăcut. Așa că prefer să o iau ușor, puțin câte puțin, până rămân la ce este esențial. Chiar și la cărți se aplică. 

Întrebări bune pe care mi le pun sunt:

  • Ce anume, din tot ce este aici, nu mai este în acord cu Binele meu Înalt
  • Ce anume îmi aduce bucurie din tot ce este aici, și ce nu? 
  • Ce atașament am creat cu aceste lucruri, poze, amintiri etc? 

În încheiere, pentru ca această acțiune să fie completă, recomand folosirea bețișoarelor parfumate ce te vor ajuta la eliberarea stresului și îți vor da o stare de bine: 

Bețișoare parfumate Ayurvedic Stress Relief

Mai multe detalii despre beneficiile folosirii lor, găsești în link-ul de mai sus.

Mulțumesc că ai parcurs acest articol scurt, și, te rog mult, după ce l-ai citit, să-mi dai un feedback, pe tine cum te impactează spațiul de lucru, de locuit sau de meditație. 

Tu ai un spațiu doar al tău? 😇

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.