Gânduri

Beneficiile meditației

Meditația se refera la o varietate intreaga de practici mentale menite sa promoveze relaxarea, construirea unei forte interioare vitale superioare si dezvoltarea compasiunii, iubirii, rabdarii, generozitatii si iertarii.

Meditația poate combate cu succes efectele nocive ale stresului cotidian, inducand o stare de pace interioara.

Oricine poate sa practice meditatia, o metoda simpla si gratuita de restabilire a echilibrului intrinsec.

Avantajele acestei tehnici de relaxare sunt acelea ca nu sunt necesare echipamente speciale si ca poate fi pusa in practica oriunde, inclusiv in timpul unei plimbari in parc.

Meditația înseamnă să-ți transformi mintea astfel încât să poți să trăiești cât mai bine posibil. Scopul acestei practici nu este să te transforme într-o nouă persoană, ci să te învețe să vezi lucrurile dintr-o nouă perspectivă și să te înțelegi mai bine atât pe tine, cât și pe cei din jur. De asemenea, scopul meditației este să te ajute să trăiești în prezent și să te concentrezi asupra lucrurilor pe care le faci fără ca mintea ta să ”plece” în altă parte.

  • Îți îmbunătățește memoria
  • Te ajută să iei mai ușor decizii
  • Te poate ajuta să scapi de diferite dependențe
  • Te poate ajuta să scapi de insomnie
  • Este de folos în lupta împotriva depresei
  • Cele mai importante beneficii pe care ni le aduce meditația sunt menținerea concentrării, diminuarea stresului, anxietății, depresiei și îmbunătățirea calității somnului.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.