Ilău Ana MariaDorința de a evolua este o caracteristică specifică nouă. Să vrem din ce în ce mai mult, să ne auto-depășim. E firesc. Și, de obicei, fiecare dintre noi își găsește propria cale.

Nevoia mea de auto depășire m-a determinat să caut, să citesc, să mă informez pe toate căile posibile: cursuri, workshop-uri, cărți, terapie, meditație, yoga, auto-observare etc, și să caut răspunsuri la întrebările mele, la provocările prin care treceam sau trec, la confuzie sau blocaje.

Unde m-au dus toate căutările mele? În primul rând, din punct de vedere fizic, până în prezent am locuit în 3 orașe diferite, iar copilăria mi-am petrecut-o undeva aproape de malul Mării și în prezent, fac eu cum fac și revin ori de câte ori am ocazia și dacă nu am ocazia, îmi creez eu una, doar pentru a petrece timp în liniște contemplând Marea.

”O creştere interioară, o transformare spirituală a fiinţei depinde în întregime de munca pe care o depune fiecare, singur, în acest sens.”

George Ivanovitch Gurdjeff

 

Viața mea s-a împărțit în 3 mari capitole: la 9 ani, cu o luptă imensă între emoție și rațiune, am ales,  în momentul în care părinții mei au divorțat, să locuiesc cu mama mea. La 18 ani am decis să-mi construiesc propriul drum și astfel, am plecat de acasă. Câteva luni mai târziu, viața mea se împărțea între alăptarea bebelușului și stresul examenelor de bacalaureat. După alte câteva luni, cu noua identitate asumată, cea de proaspătă mămică, m-am înscris la Facultatea de Psihologie, specializarea Asistență Socială.

Procesul meu de maturizare a avut loc foarte rapid și curând am început să văd viața cu alți ochi și să aspir către țeluri mai înalte, pentru că, dintr-o dată, nu mai era doar despre mine.

Menționasem mai sus de participarea mea la cursuri, cursuri  care au avut ca scop dezvoltarea mea ca om, schimbarea modului de a gândi și de a mă comporta și nu au fost puține, însă cele mai impactante pentru mine au fost:

      Școala Alfa https://personalitatealfa.com/ by Pera Novacovici

Cu fiecare participare la curs sau întâlnire de grup, mi-am dat seama că e mai puțin important ce se predă acolo la nivel de informație și asta pentru că sunt sute, mii de cărți pe care le poți citi dacă vrei, din toate domeniile, însă ce este cu adevărat important, este mentorul, persoana care transmite informația, adăugându-se stilul și energia cu care o face și interacțiunea cu acea persoană. Asta a făcut diferența pentru mine iar astăzi, din rolul de coach, îmi doresc să fiu alături de câți mai mulți oameni în procesele lor de transformare.

Ce iubesc cel mai mult? Iubesc copiii, oamenii și poveștile lor, cărțile, crinii imperiali, Marea, motocicletele, călătoriile, pictura, yoga și mai mult decât orice, iubesc sentimentul de a mă simți iubită.

Îți mulțumesc că ești pe pagina mea, drag căutător, că ai avut răbdare să parcurgi această povestioară despre mine și sper să aud și de la tine care este traseul tău prin viață, cum și-a fost până acum și cum vrei să fie de-acum înainte.

Probabil că știi deja, TRANSFORMAREA ÎNCEPE CU TINE.

🙏

 

Meditația m-a ajutat foarte mult atunci când în jurul meu era prea mult… zgomot. Presiune socială, așteptări… toate astea parcă te țin pe loc. Uneori, tot ce avem nevoie este de un spațiu de liniște.

E adevărat, mi-a luat mult timp până am reușit să stau acolo cu mine măcar câteva minute. Însă pas cu pas, la un moment dat abia așteptam să se facă seara, să mă deconectez de exterior. Azi, nu trece nici măcar o zi în care să nu stau cu spatele drept câteva minute, să închid ochii, să inspir și să expir profund și să îmi liniștesc mintea.

Să te apuci de unul singur, da, e greu pentru că nici nu știi de ce stai acolo și ce trebuie să faci, însă, cu ajutorul unui ghid, la nivel fizic, mușchii încep să se relaxeze, începi să respiri mai bine, începi să te simți în siguranță, și apoi începi să te obișnuiești cu acel spațiu de liniște și confort psihic și emoțional, încât îl vei vrea din nou și din nou, ca și cum… ”te întorci acasă”.☺️

De câte ori mă simt blocată, simt că stagnez în viață de mult timp, de câte ori simt conflict interior sau mă simt deconectată, mă pun să meditez câteva minute. Aparent, nu se întâmplă nimic, însă, apoi, dintr-o dată îmi vine vreo idee nouă sau încep să mă simt mai bine doar pentru faptul că mi-am luat acel timp-spațiu doar pt mine. #introvert 🙂

În Meditează cu Ana este vorba despre antrenament și despre practică, indiferent de etapa în care ești acum. Practic, eu ajut oamenii să mediteze, să se interiorizeze, să se cunoască pe Sine. Am ajuns în punctul acesta după ani de zile de testat și explorat metode de a fi ok cu mine însămi. Mă simțeam ca și cm fugeam tot timpul de mine iar lucrurile exterioare la un moment dat nu mai însemnau nimic pentru mine. 

Care au fost reacțiile oamenilor cu care am lucrat?⬇️

”Nu am fost niciodata “a morning person” dacă putem sa dorm pana la 9-10 era ideal, zilele mele preferate. Totuși…după câteva zile de practica de la 7 (care mi-au plăcut enorm) am ajuns sa îmi regândesc toată strategia de seara/dimineața astfel încât sa ma pot trezi la 6 ca la 6:30 sa fiu pe salteaua de yoga și o fac cu aceeași bucurie in we când chiar as putea sa fac exercițiile oricând in timpul zilei. Și eu am stat sa ma gândesc de ce am ajuns sa fac niște schimbări radicale in viața mea doar ca sa pot integra practica yoga de dimineața in programul zilnic, motivele sunt multe dar voi încerca sa punctez cele care îmi vin primele in minte pentru ca probabil sunt cele mai importante pentru mine:


– am un sentiment interesant și foarte plăcut de apartenența, ca facem impreuna ce facem și ca chiar dacă nu văd fețele celorlalți știu ca suntem acolo, știu ca Ana e acolo pentru noi

 

– am o jumătate de ora când chiar nu am nimic altceva mai urgent de făcut și ma pot focusa doar pe mine, pe ce simt, cm respir, unde sunt tensiuni in corp sa le eliberez, este timpul cu mine care îmi este suport pentru întreaga zi care vine

 

– exercitiile îmi dau un tonus foarte bun al corpului, am observat ca sunt mai atenta la postura/respiratie de când fac exercițiile regulat, sunt mult mai prezenta in corpul meu atât in cel emoțional cât și in cel fizic

 

– imi cultiv cu o deosebita plăcere energia masculină/disciplina, am un calendar pe care notez in fiecare dimineața la cât ma scol și bifez ca am făcut practica yoga și când ma uit la el sunt mulțumită de reușita de perseverenta pe care am dovedit-o și care ma ajuta sa fiu mai disciplinata și conștientă și in alte arii ale vietii mele.”

plus multe multe alte reacții venite din partea celor care au participat în cadrul programelor on-line/ offline.

*********************************************************************************

Cum am început?⬇️

Povestea dintre mine și meditație a început cu mai puțin de doi ani în urmă. Nu mi-au trebuit mai mult de două, trei sesiuni să îmi dau seama că asta este ceea ce vreau să fac de-acum încolo. 

Aveam nevoie ca de aer să fac ceva pentru mine: să îmi acord timp, să am un spațiu doar al meu de auto-observare și să îmi calmez puțin mintea nestatornică, agitată. 

Plus că, după două cazături cu motocicleta, rămăsesem cu dureri de spate, în special în zona lombară. A trebuit să lucrez mult la a-mi îmbunătăți postura, felul în care mergeam și stăteam în picioare, a trebuit să-mi întăresc puțin musculatura spatelui și abdomenului. A fost de muncă. 

Oricând meditația este binevenită, fie că ai douăzeci și ceva de ani, fie că ai patrușicinci. 

Ce apreciez cel mai mult la meditație este că nu există competiție. În schimb, există observarea limitelor propriului corp, minții și sufletului iar asta se poate schimba de la clasă la clasă.

Mi-am dat seama că nu există un moment ”perfect” pentru a împărtăși și cu ceilalți din cunoștințele mele și că dacă aștept momentul ”perfect” s-ar putea ca acesta să nu vină niciodată. Așa că m-am apucat de treabă.

Am început un proiect care se numește Meditează cu Ana,https://ilauanamaria.ro/descarca-un-ebook-gratuit/ aici unde te poți înscrie cu e-mailul tău pentru a primi un Ghid prin care înveți câteva noțiuni de bază pentru practica ta de meditație.

Feedback-ul primit până acum a fost unul foarte frumos:

Mulțumesc mult de tot pentru fiecare feedback 🙏! Prin aceste împărtășiri mulți alți oameni și-au făcut curaj să se deschidă și să scrie despre provocările din viața lor, să scrie despre visele și dorințele lor, să scrie despre ceea ce simt și despre ceea ce vor să schimbe sau să accepte în viața lor. Și așa, ușor ușor s-a creat o comunitate, acolo unde fiecare crește în ritmul lui și știe că în acest loc Sacru va fi pe deplin acceptat în toată manifestarea lui.

Au trecut peste un an de la această împărtășire pe care ți-am făcut-o. 

Între timp, am început un proiect care se numește ”Provocare de 30 de zile de Yoga” iar reacțiile au fost pe măsură! 

plus multe multe alte reacții venite din partea celor care s-au înscris!

Update 2021: Provocarea de Yoga de 30 de zile s-a terminat iar acum avem în derulare un proiect care se numește Breathwork. Mai multe detalii aici: https://www.facebook.com/groups/BreathworkMasterclass/

Dar și: https://www.facebook.com/groups/ClaseGratuiteYogaOnline/

😘Te așteptăm și pe tine!