Am 27 de ani însă cred că vârsta este doar o cifră. Dacă privesc în sufletul meu cu sinceritate  am surpriza să descopăr că, în funcție de evenimentele din jurul meu, fie am momente când mă simt matură, responsabilă, stăpână pe mine însămi, curajoasă, sinceră și corectă, însă uneori simt că intru în starea de copil și simt, gândesc și mă comport ca atare, ba chiar mă simt copleșită.

Între timp, dorința mea de a afla cum de se întâmplă asta și de ce nu pot să fiu în toate situațiile matură și înțeleaptă, m-au determinat să caut, să citesc, să mă informez pe toate căile posibile: cursuri, workshop-uri, cărți, terapie, meditație, yoga, auto-observare etc, și să caut răspunsuri la întrebările mele, la provocările prin care treceam sau trec, la confuzie sau blocaje.

Unde m-au dus toate căutările mele? În primul rând, din punct de vedere fizic, până în prezent am locuit în 3 orașe diferite, iar copilăria mi-am petrecut-o undeva aproape de malul Mării și în prezent, fac eu cum fac și revin ori de câte ori am ocazia și dacă nu am ocazia, îmi creez eu una, doar pentru a petrece timp în liniște contemplând Marea.

”O creştere interioară, o transformare spirituală a fiinţei depinde în întregime de munca pe care o depune fiecare, singur, în acest sens.”

George Ivanovitch Gurdjeff

Călătoria mea prin viață

Viața mea s-a împărțit în 3 mari capitole: la 9 ani, cu o luptă imensă între emoție și rațiune, am ales,  în momentul în care părinții mei au divorțat, să locuiesc cu mama mea. La 18 ani am decis să-mi construiesc propriul drum și astfel, am plecat de acasă. Câteva luni mai târziu, viața mea se împărțea între alăptarea bebelușului și stresul examenelor de bacalaureat. După alte câteva luni, cu noua identitate asumată, cea de proaspătă mămică, m-am înscris la Facultatea de Psihologie, specializarea Asistență Socială.

Studiile arată că vârsta medie la care femeile din România aleg să devină mame a crescut cu 5 ani din 1990 până acum, ajungând la 27, 28 de ani, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. (…) La polul opus, cea mai dramatică scădere, cu 70%, până la 24000 de nașteri, se înregistrează în categoria de vârstă de 20, 24 de ani. Femeile vor o carieră, siguranță financiară și abia apoi se gândesc să facă și un copil, susțin medicii. Emoțional, bărbați și femei deopotrivă, nu sunt pregătite pentru responsabilitate, angajament și schimbarea stilului de viață, inevitabil în contextul în care apare un copil. Într-adevăr, din momentul în care a apărut Petrșor pe lume, întreaga mea ființă s-a schimbat, dorințele mi s-au schimbat, nevoile, obiectivele.

Procesul meu de maturizare a avut loc foarte rapid și curând am început să văd viața cu alți ochi și să aspir către țeluri mai înalte, pentru că, dintr-o dată, nu mai era doar despre mine.

Menționasem mai sus de participarea mea la cursuri, cursuri  care au avut ca scop dezvoltarea mea ca om, schimbarea modului de a gândi și de a mă comporta și nu au fost puține, însă cele mai impactante pentru mine au fost:

Cu fiecare participare la curs sau întâlnire de grup, mi-am dat seama că e mai puțin important ce se predă acolo la nivel de informație și asta pentru că sunt sute, mii de cărți pe care le poți citi dacă vrei, din toate domeniile, însă ce este cu adevărat important, este mentorul, persoana care transmite informația, adăugându-se stilul și energia cu care o face și interacțiunea cu acea persoană. Asta a făcut diferența pentru mine iar astăzi, din rolul de coach, îmi doresc să fiu alături de câți mai mulți oameni în procesele lor de transformare.

Ce iubesc cel mai mult? Iubesc copiii, oamenii și poveștile lor, cărțile, crinii imperiali, Marea, motocicletele, călătoriile, pictura, yoga și mai mult decât orice, iubesc sentimentul de a mă simți iubită.

Îți mulțumesc că ești pe pagina mea, drag căutător, că ai avut răbdare să parcurgi această povestioară despre mine și sper să aud și de la tine care este traseul tău prin viață, cum și-a fost până acum și cum vrei să fie de-acum înainte.

Probabil că știi deja, TRANSFORMAREA ÎNCEPE CU TINE.

🙏